قوانین جامع طلاق توافقی
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در آن هر دو طرف برای جدایی با یکدیگر به توافق رسیده و بر مسائلی مانند مهریه، نفقه، اجرتالمثل، حضانت فرزندان و … به توافق رسیده اند.وکیل خانواده سارا حمزه زاده به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی فعال است.
هر توافقی بر روی موارد ذکر شده برای دادگاه قابل قبول است. بنابراین شرایط طلاق توافقی کاملا به آنچه طرفین توافق میکنند بستگی دارد و زوجین هر تصمیمی در مورد مهریه و … میتوانند بگیرند.
با توجه به پیچیده بودن و زمانبر بودن مراحل طلاق توافقی، بسیار از زوجین تصمیم میگیرند که به یک وکیل طلاق توافقی یا موسسه حقوقی وکالت دهند، تا بدون نیاز به حضور آنها در هیچ مرحله ای، طلاق توافقی در زمان کوتاهتری انجام شود.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، قبل از هر اقدام حقوقی با وکیل متخصص ما مشورت کنید تا بهترین راهکار را دریافت کنید.
شرایط طلاق توافقی بر اساس قوانین سال 1403 چیست؟
اولین شرط طلاق توافقی این است که آقا و خانم هر دو موافق طلاق باشند. بعد از توافق برای طلاق، آقا و خانم باید روی مواردی از زندگی مشترک مثل مهریه، جهیزیه، نفقه و حضانت فرزند توافق بکنند.
یکی از مهم ترین موارد که در شرایط طلاق توافقی باید بدانید این است که هر توافقی که آقا و خانم در مورد موارد زندگی مشترک داشته باشند، قابل انجام است. به طور مثال مهریه کامل بخشیده شود و یا کامل پرداخت شود و یا بخشی از آن پرداخت شود. در مورد حضانت فرزند و جهیزیه هم هر توافقی در مورد طلاق تفاهمی قابل قبول دادگاه طلاق است.
وکیل خانواده سارا حمزه زاده به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی فعال است و در این مقاله به همه سوالات شما در مورد طلاق تفاهمی توضیح دادهایم.
در صورتی که برای انجام طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارید، یا برای اطلاع از اینکه طلاق توافقی چگونه است، با ما در ارتباط باشید.
مراحل طلاق توافقی
برای طلاق توافقی توسط وکیل خانواده چه باید کرد؟ چه موضوعاتی مورد بحث قرار میگیرد؟
- توافق طرفین بر سر موضوعاتی مانند نفقه، مهریه و حضانت فرزند که برای دادگاه محترم و قابل قبول است.
- ثبت نام در سامانه تصمیم و ثبت اطلاعات زوجین، سپس غربالگری
- شرکت در جلسات مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق
- ثبت دادخواست طلاق به صورت توافقی
- احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه که طبق اقرار، در دادگاه پذیرفته میشود اما هنگام جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه نیاز به ارائه آزمایشات پزشکی دارد. در صورت اثبات باکرگی زوجه یا یائسگی خانم نیاز به دریافت این گواهی نیست.
- شرکت در جلسات متعدد دادگاه
- احراز دریافت گواهی عدم امکان سازش
- مراجعه به دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه و مهر زدن شناسنامهها
طلاق توافقی با وکیل خانواده
در صورتی که زمان و حوصله پیگیری روند طلاق توافقی از جمله جلسات مشاوره بهزیستی (سامانه تصمیم)، غربالگری، جلسات دادگاه و ثبت طلاق را ندارید، بهتر است که از یک وکیل خانواده برای طلاق توافقی کمک بگیرید. اگر شما وکیل متخصص طلاق داشته باشید، نیازی به حضور شما در هیچ یک از مراحل طلاق نخواهد بود و طلاق تفاهمی شما در زمان کوتاه تری انجام خواهد شد.
کارشناسان ما با تجربه بررسی پرونده های طلاق توافقی، به صورت کامل نسبت به نیازها و دغدغه های شما آگاهند و می دانند شما دقیقا چه نگرانی هایی دارید.
قیمت گذاری شفاف و تنظیم قرارداد واضح با موکل از ویژگی ها ی مجموعه ماست .برای شروع میتوانید به صورت رایگان با کارشناسان حقوقی ما صحبت کنید و به صورت کامل راهنمایی شوید.
طلاق به صورت توافقی بدون وکیل
شرایط طلاق توافقی به کمک وکیل خانواده و بدون داشتن وکیل با هم متفاوت است. در صورتی که شما خودتان قصد انجام این کار را داشته باشید باید جلسات اجباری مشاوره، غربالگری و جلسات دادگاه را شرکت کنید.
برای انجام مراحل طلاق توافقی ابتدا باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنید تا وقت جلسات مشاوره را دریافت کنید. معمولا با فاصله دو ماه از مدت ثبت نام اولین وقت را به شما میدهند و بین 4 تا 6 جلسه باید در این مراکز حضور پیدا کنید.
بعد از این مرحله باید با مدارک هویتی هر دو طرف و سند ازدواجتان به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنید. در دو صورت جلسه متفاوت، باید تکلیف امور مالی و توافقات خود را مشخص و به صورت مکتوب به دادگاه تحویل دهید. در نهایت بعد از جلسات متعدد دادگاه و تعیین وقتهای رسیدگی بعد از موافقت با طلاق شما برگه عدم امکان سازش صادر میشود.
این برگه به این معنی است که دادگاه اجازه جاری شدن صیغه طلاق را به دفاتر طلاق داده است. که خانم و آقا ظرف مدت سه ماه از دریافت این برگه میتوانند برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کنند. تمام مراحل گفته شده بین 6 تا 9 ماه زمان میبرد.
مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی
با داشتن وکیل طلاق توافقی انجام کلیه امور با آشنایی کامل به روند و مراحل دادرسی انجام میشود و نیاز به حضور هیچ یک از زوجین در دادگاه نخواهد بود. به این ترتیب از تنش و اختلافات احتمالی نیز جلوگیری میشود. همچنین داشتن وکیل باعث میشود روند رسیدگی به طلاق کوتاه شود.
مدارک لازم برای طلاق توافقی
در پاسخ به این سوال که برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است؟ باید گفت طلاق به صورت توافقی هم مثل سایر پروندهها، یک روال اداری و قضایی است و نیاز به مدارک هویتی دارد.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی عبارتند از:
- شناسنامه زن و مرد
- کارت ملی زن و مرد
- اصل سند ازدواج (عقدنامه محضری)
- توافقنامه طلاق توافقی
- گواهی عدم امکان سازش
- گواهی عدم بارداری
در صورتی که کارت ملی قدیمی باشد، باید رسید کارت ملی هوشمند همراهتان باشد. تفاوتی بین شناسنامه های قدیمی و جدید درباره طلاق توافقی وجود ندارد.
همچنین اگر سند ازدواج مفقود شده باشد، باید از دفترخانه ای که عقد انجام شده است یک رونوشت سند ازدواج اخد شود. اگر هر کدام از طرفین با وکالت در طلاق (حق طلاق) اقدام کنند، باید اصل وکالتنامه هم موجود باشد.
مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟
اصلیترین سوال برای زوجینی که قصد طلاق به صورت توافقی را دارند این است که مدت زمان طلاق توافقی چقدر است. بسته به این که خود خانم و آقا یا وکیلشان این کار را انجام دهد متفاوت است. در خوش بینانهترین حالت ممکن بین 6 تا 9 ماه زمان میبرد که خانم و آقا بتوانند خودشان گواهی عدم امکان سازش را دریافت و ظرف مدت سه ماه به دفاتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق ببرند.
در صورتی که وکیل داشته باشید شرایط طلاق تفاهمی و زمان آن، بسته به تجریه وکیل خانواده متخصص طلاق متفاوت است ولی مسلما زمان کمتری میبرد.
آیا برای طلاق توافقی مراجعه به مشاور اجباری است؟
همان طور که توضیح دادیم یکی از اولین مراحل طلاق به صورت توافقی شرکت در جلسات اجباری مشاوره بهزیستی است. از طرف دولت، موسسات مشاورهای برای زوجین انتخاب در نظر گرفته شده از اینرو خانم و آقایی که هر دو راضی به طلاق هستند باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنند.
بسته به شرایط جامعه و شلوغی جلسات، چند ماه بعد، زمانی برای شروع جلسات مشاوره حقوقی طلاق به زوجین داده میشود. وقتی در این جلسات شرکت کنید دلیل شما برای طلاق را جویا میشوند.
بعد به صورت یک به یک از شما تستهای مختلف روانشناسی میگیرند که ثابت شود با تعداد بیشتری جلسه مشاوره مشکل شما حل میشود و دیگر نیاز به طلاق نیست. این جلسات معمولا بین 4 تا 6 مرحله هستند که با توجه به روند شما معمولا بیشتر زمان میبرد.
در نهایت بعد از اینکه پذیرفتند شما قادر به ادامه زندگی با یک دیگر نیستید رای عدم امکان سازش را برایتان صادر میکنند.
مهریه در طلاق توافقی
یکی از موضوعات بسیار مهم در این زمینه، مهریه در طلاق توافقی است. تکلیف مهریه باید توسط آقا و خانم مشخص شود و هر توافقی بر روی آن قابل اجراست و دادگاه به آن توافق احترام می گذارد. به طور مثال مهریه می تواند:
- به صورت کامل بخشیده شود
- به صورت کامل دریافت شود
- بخشی از مهریه دریافت و مابقی بخشیده شود
- به جای مهریه پول پیش خانه و یا سند خودرو منتقل شود و یا هر توافق دیگری
بخشیدن مهریه
از آنجایی که معمولا در طلاق توافقی خانم مهریه خود را میبخشد، پس کمی درباره شرایط بخشیدن مهریه توضیح میدهیم. مهمترین نکتهای که در بخشیدن مهریه باید بدانید این است که بخشش مهریه بدون شاهد، به صورت شفاهی یا دست نوشته اعتباری ندارد. حتی اگر امضا و اثر انگشت خانم را داشته باشد. قانونیترین راه برای بخشیدن مهریه مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی و تنظیم سند بخشش مهریه است.
فقط توجه داشته باشید که امکان رجوع از بخشش مهریه در بعضی شرایط وجود دارد. برای مثال وقتی در سند بخشیدن مهریه از کلمه بذل، هبه یا بخشش استفاده شود احتمال رجوع از بخشش وجود دارد. ولی زمانی که از کلمات ابرا یا بری از ذمه استفاده شود دیگر قابل رجوع نیست. پس زمانی که قصد بخشش مهریه را دارید با مشورت کافی این کار را انجام دهید.
قوانین نفقه در طلاق توافقی
نفقه یکی از حق و حقوق مالی خانم است که بعد از عقد برای تمکین خاص و عام به خانم تعلق میگیرد. تمکین عام برای انجام امور منزل و نظافت و … به خانم تعلق میگیرد. تمکین خاص برا انجام روابط زناشویی به خانم تعلق میگیرد.
در صورتی که خانم از آقا تمکین نکند و منزل را ترک کند ناشزه محسوب میشود و نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد. عدم تمکین خانم هیچ ارتباطی به مهریه ایشان ندارد. نفقه در طلاق توافقی هم باز به توافق خانم و اقا بستگی دارد.
نفقه فرزند با کدام یک از زوجین است؟
در حالتی که خانم و آقایی که قصد طلاق دارند فرزند داشته باشند باید تکلیف حضانت و نفقه فرزند مشخص شود. سن قانونی حضانت فرزند را به صورت کامل در عنوانهای قبل توضیح دادیم. نفقه فرزند به صورت قانون با پدر است.
پدر باید تا 18 سالگی نفقه فرزند پسر را پرداخت کند و اگر ایشان قصد تحصیلات عالیه را داشته باشد باز هم پدر باید نفقه را پرداخت کند.
نفقه فرزند دختر تا زمان ازدواج با پدر است و تا هر سنی که ازدواج نکند پدر موظف هستند نفقه را پرداخت کنند. در طلاق تفاهمی نفقه فرزند که مانند موارد دیگر بسته به توافقات خانم و آقا دارد و فقط باید هر توافقی را مکتوب کنند.
برای مثال خانم و آقا در طلاق توافقی، توافق میکنند که حضانت فرزند مشترکشان با پدر باشد و مادر نفقه ایشان را پرداخت کند.
قوانین حضانت فرزندان
حضانت فرزند از دیگر موارد مهم شرایط طلاق به صورت توافقی است که حتما باید به آن رسیدگی شود. حال که متوجه شدید طلاق توافقی چگونه است، قانون برای حضانت فرزند تصمیم گیری انجام داده که به صورت زیر است.
حضانت فرزند دختر تا هفت سالگی با مادر است. از هفت تا نه سالگی با پدر و بعد از نه سالگی از مدار حضانت خارج میشود و تصمیم با خود فرزند است.
حضانت فرزند پسر تا هفت سالگی با مادر است. از هفت تا پانزده سالگی با پدر است و بعد از پانزده سالگی از مدار حضانت خارج میشود. حضانت فرزند در طلاق توافقی بر اساس توافقات خانم و آقا است. البته این توافق باید مکتوب شود و اساس این حضانت باید مصلحت فرزند باشد. در حالتی که حضانت فرزند با یکی از والدین باشد، والد دیگر حق ملاقات فرزند را دارد و به هیچ وجه نمیتوان ایشان را سلب ملاقات کرد.
وکالت در طلاق یا حق طلاق
وکالت در طلاق به صورت قانونی با آقا است که میتواند به هر دلیلی همسر خود را طلاق دهد. ولی ایشان میتواند در زمان عقد یا بعد از عقد در دفاتر اسناد رسمی این حق را به خانم دهد تا به جای ایشان وکیل بگیرد تا در مراحل اداری طلاق حاضر شوند. دادن این حق به خانم به معنی ساقط شدن این حق از آقا نیست. حق طلاق برای این که اعتبار کافی داشته باشد باید سه شرط داشته باشد.
- به صورت بلاعزل باشد (همیشگی باشد و تاریخ مشخص نداشته باشد)
- حق توکیل به غیر داشته باشد (خانم بتواند به جای آقا وکیل بگیرد تا در دادگاه حضور پیدا کنند)
- حق اسقاط درتجدید نظرخواهی و فرجام خواهی داشته باشد ( بعد از صدور حکم طلاق خانم بتواند به دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق مراجعه کند. چرا که اگر این حق را نداشته باشد بعد حکم طلاق یک مدت اعتراض 40 روزه برای آن وجود دارد)
-
قبول بذل ذکر شده باشد. (خانم بتواند از طرف آقا قبول بذل کند.)
طلاق با داشتن حق طلاق
معمولا آقا به خانم وکالت در طلاق میدهد تا در شرایط برابر قرار گیرند. زمانی که خانم وکالت در طلاق دارد، بسته به حدود اختیارات وکیل در طلاق که به ایشان داده شده میتواند به جای آقا وکیل بگیرد تا در مراحل اداری طلاق حضور پیدا کند. در واقع طلاق با داشتن حق طلاق تنها نوع جدایی است که داشتن وکیل نوعی الزام محسوب میشود.
برای گرفتن وکالت در طلاق باید به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه و سند رسمی وکالت در طلاق را با سه شرط گفته شده در عنوان قبل، تنظیم و امضا کرد. البته در زمان عقد هم میتوان وکالت در طلاق به خانم داد ولی متنی که در وکالت نامه در دفتر ثبت اسناد تنظیم میشود از اعتبار بیشتری بر خوردار است.
طلاق به صورت توافقی در دوران عقد
منظورمان از دوره عقد بعد از جاری شدن صیغه عقد و قبل از ازدواج است. یعنی زمانی که خانم و آقا به یک دیگر محرم هستند ولی در یک منزل مشترک زندگی نمیکنند. در شرایط طلاق در دوران عقد باید خانم و آقا همچنان سر مهریه، نفقه به توافق برسند.
اگر خانم دوشیزه بوده و قرار به پرداخت مهریه باشد، نصف میزان مهریه به خانم تعلق میگیرد. در صورتی که در دوران عقد به سر می برید و برای انجام مراحل طلاق توافقی در دوران عقد نیازمند به وکیل هستید، می توانید از کارشناسان حقوقی ما به صورت رایگان مشاوره بگیرید.
اجرت المثل در طلاق توافقی چگونه است؟
اجرت المثل از دیگر حقوق مادی خانم است که از بعد از عقد مسئولیت پرداخت آن با آقا است. اجرت المثل برای انجام امور منزلی که در شرعا وظیفه خانم نبوده ولی ایشان در طول زندگی مشترک انجام داده تعلق میگیرد.
شرایط طلاق توافقی در اجرت المثل چیست؟ اجرت المثل فقط در صورتی که طلاق از طرف اقا باشد به خانم تعلق میگیرد. در طلاق توافقی و طلاق یک طرفه از سمت خانم، اجرت المثل به ایشان پرداخت نمیشود.
بر اساس ماده 30 قانون حمایت از خانواده: در مواردی که زوجه در دادگاه ثابت کند به امر زوج یا اذن وی از مال خود برای مخارج متعارف زندگی مشترک که برعهده زوج است هزینه کرده و زوج نتواند قصد تبرع زوجه را اثبات کند، میتواند معادل آن را از وی دریافت نماید.
هزینه طلاق توافقی چقدر است؟
برای طلاق توافقی باید هزینه مواردی از قبیل، هزینه ثبت دادخواست، هزینه مشاوره خانواده، هزینه آزمایش بارداری، هزینه طلاق در محضر پرداخت شود.
البته همانطور که توضیح دادیم داشتن وکیل طلاق میتواند در انجام امور به شما کمک کند.
گواهی عدم امکان سازش چیست؟
گواهی عدم امکان سازش هم برای طلاق به صورت توافقی هم برای طلاق یک طرفه از سمت آقا مورد نیاز است. در صورتی که طلاق از طرف آقا باشد باید تمام حق و حقوق مالی خانم را از جمله نفقه، اجرت المثل و مهریه پرداخت کند و سپس برای دریافت این گواهی اقدام کند.
در صورتی که طلاق از طرف خانم باشد باید دلایل محکمه پسند برای طلاق داشته باشد و سپس برای دریافت گواهی اقدام کند. ولی در طلاق توافقی که هر دو طرف راضی به طلاق هستند باید در جلسات مشاوره شرکت کنند و سپس این گواهی را دریافت کنند.
این گواهی با رای طلاق متفاوت است. گواهی عدم امکان سازش در طلاق از طرف خانم صادر میشود. حکم عدم امکان سازش در طلاق به صورت توافقی و طلاق از طرف آقا صادر میشود. نمونه درخواست گواهی عدم امکان سازش را در ادامه برای شما آوردهایم.
نمونه گواهی عدم امکان سازش
احتراماً به استحضار می رساند: اینجانب با خوانده به موجب تصویر عقدنامه شماره ……. مورخ ……دفترخانه شماره ……. شهرستان …… عقد ازدواج دایم منعقد کردهایم. حاصل این ازدواج ……. فرزند پسر/دختر/بدون فرزند است. با توجه به اختلافات پیش آمده و نبود تفاهم در زمینههای گوناگون زندگی مشترک و سوء رفتار خوانده و در نتیجه عدم امکان زندگی مشترک، به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، رسیدگی و صدور گواهی عدم امکان سازش را استدعا دارم.
گواهی بکارت در طلاق توافقی
بکارت یا باکره بودن از نظر قانون به معنای داشتن پرده بکارت برای خانم است. بعضی زوجین در مدت عقد (قبل از ازدواج و رفتن به خونه مشترک) اقدام به طلاق میکنند. در این صورت ممکن است خانم و آقا رابطه زناشویی نداشته باشند.
باکره بودن خانم در طلاق فقط در خصوص مهریه دارای اهمیت است. یعنی اگر خانم و آقا برای پرداخت مهریه در طلاق به توافق برسند و خانم دوشیزه باشد نحوه محاسبه مهریه دختر باکره و پرداخت آن متفاوت است.
زمانی که خانم دوشیزه باشد و قصد مطالبه مهریه در هر نوع طلاقی (چه یکطرفه، چه توافقی) را داشته باشد مهریه ایشان به میزان نصف مقدار نوشته شده در سند ازدواج بیان میشود.
آزمایش عدم بارداری اجباری است؟
در صورتی که خانم و آقا قصد تمام کردن زندگی مشترک خود را دارند و میخواهند برای طلاق اقدام کنند باید از عدم بارداری خانم اطمینان حاصل کنند. برای این کار باید خانم در مرحله خاصی برای آزمایش عدم بارداری اقدام کند. معمولا این آزمایش را باید در جلسات دادگاه همراه خود داشته باشند.
البته بعضی وقتها استثنائی پیش میآید که دفاتر طلاق هم برای جاری کردن صیغه طلاق به این برگه نیاز دارند. برای انجام این آزمایش باید خانم به آزمایشگاه یا پزشکی قانونی مراجعه کند و درخواست گواهی عدم بارداری داشته باشد. بعد باید جواب آزمایش را به دادگاه و دفتر طلاق ارائه دهد.
شرایط طلاق توافقی خانم باردار
باور اشتباهی در این موضوع وجود دارد که عوام مردم فکر میکنند در صورتی که خانم باردار باشد باید پروسه طلاق را متوقف کنند. اما به راستی شرایط طلاق توافقی در صورت باردار بودن خانم چیست؟
در اصل قضیه از این قرار است که خانم آزمایش عدم بارداری میدهد تا در صورتی که جواب آن مثبت بود تکلیف حضانت فرزند مشخص شود. حضانت فرزند در طلاق به صورت توافقی با توافقات خانم و آقا و توجه به مصلحت فرزند پیش میرود که به صورت کامل در عنوان حضانت فرزند در طلاق به صورت توافقی توضیح میدهیم.
قوانین استرداد جهیزیه در طلاق توافقی
به صورت کلی در زمان طلاق به صورت توافقی خانم و آقا باید تکلیف تمام امور مشترک بینشان را روشن کنند. یکی از این امور مشترک استرداد جهیزیه است. تهیه جهیزیه و وسایل منزل به صورت قانونی با آقا است ولی به صورت عرفی از زمان قدیم خانم و خانواده ایشان جهیزیه را تهیه میکردند.
در صورتی که خانم و آقا توافق کنند که جهیزیه را بین خود تقسیم کنند مشکلی نیست. ولی در صورتی که سر موضوع جهیزیه به توافق نرسند باید طبق قانون پیش روند. یعنی در صورتی که خانم در زمان ازدواج سیاههای برای جهیزیهی خود تهیه کرده بود براساس آن میتواند جهیزیه را از منزل مشترک خارج کنند.
اگر فاکتور وسایل را دارد میتواند بر اساس آن فاکتور وسایل خود را از منزل خارج کند. وسایلی که بعد از ازدواج خریداری شدند در صورتی که آقا خریداری کردند، ایشان مالک وسایل هستند و در صورتی که خانم خریداری کردند وسایل برای ایشان است. هزینه استرداد جهیزیه طبق قانون طلاق توافقی با زوجه است.
مهلت اجرای حکم طلاق به صورت توافقی
مدت اعتبار حکم طلاق 6 ماه از تاریخ فرجام خواهی و مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش 3 ماه از تاریخ صدور آن است.
بر اساس ماده 3 قانون حمایت از خانواده: مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه پس از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است.
هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود، در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین ابلاغ میکند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند.
در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه، صیغه طلاق جاری و ثبت میشود و مراتب به زوج ابلاغ میگردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج، یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت بهعمل میآید
پاک کردن نام همسر پس از طلاق
یکی از دغدغهها بعد از طلاق، پاک کردن نام همسر از شناسنامه است. شرایط طلاق توافقی در حذف نام همسر پس از طلاق چیست؟ امکان حذف نام همسر سابق در موارد خاصی وجود دارد و همهی زوجین در هر حالتی امکان حذف نام همسر خود را ندارند. همچنین پاک کردن نام همسر علاوهبر شرایط، دارای هزینه حذف نام همسر از شناسنامه میشود.
در شرایطی که رابطه زناشویی بین خانم و آقا صورت نگرفته باشد، خانم میتواند به پزشکی قانونی مراجعه و تست سلامت بکارت دهد. در صورتی که باکره باشد امکان حذف نام همسر از شناسنامه وجود دارد. در صورتی که خانم باکره نباشد باید به همراه فرد خواستگار به دفتر اسناد رسمی مراجعه کند تا سردفتر برگهای مبنی بر آگاهی و تمایل فرد به ثبت احوال تحویل دهد.
مدارک لازم برای حذف نام همسر از شناسنامه به این صورت است:
- اصل شناسنامه طرفین
- اصل کارت ملی طرفین
- دادنامه طلاق
- رونوشت طلاق
- گواهی بکارت و چند قطعه عکس
جمع بندی مطالب
طلاق توافقی نوعی از طلاق است که برطبق آن، زن و مرد پیش از اقدام به طلاق باید در مورد تمامی دیون، تعهدات و تکالیف به توافق رسیده و آن را به دادگاه ارائه کنند. پس از آن باید در سامانه تصمیم، اطلاعات هویتی را وارد کرده، در جلسه مشاوره شرکت کنند و در نهایت با دریافت گواهی عدم امکان سازش، طلاق خود را به ثبت برسانند.
در طلاق توافقی مواردی همچون نفقه، حضانت فرزندان و مهریه توافقی است و برحسب توافقی گاهی به زن تعلق میگیرد و گاهی تعلق نمیگیرد. تنها این شرط این طلاق این است که زوجین در تمامی موارد به توافق برسند.
این پروسه ممکن است 6 تا 9 ماه زمان ببرد اما چنانچه تمایل به شرکت در جلسات مشاوره و دادگاه نداشته باشید میتوانید آن را به وکیل پایه یک دادگستری بسپارید.